Hopp til innhold

Sikkert pengespill

For at man skal være sikker på at man har en sunn og sikker spilleatferd er det viktig at man setter opp noen grunnregler for seg selv. Som nevnt før er det viktig å være uthvilt og at man er pigg, slik at man ikke mister fokus på pengespillet. Det kan også være en ide at man setter av tid i hverdagen, enten på jobben, på vei til jobben, eller når man kommer hjem, mens man fortsatt er klar i hodet. Mange spiller når barna har lagt seg, eller på kvelden når man er utslitt og mindre klar i toppen. Man skal ikke spille på pengespill om man er deprimert, ute av balanse, påvirket av alkohol eller har fysiske/psykiske problemer.

Det er også viktig at man ser pengespill som underholdning, ikke som en måte å tjene masse penger. Dersom det er en hobby, kan man fort bli avhengig og til slutt kanskje man trenger hjelp for å komme ut av sin atferd. Om noen er bekymret over din atferd, skal du alltid høre på hva de har å si, slik at du kanskje kan forklare, eventuelt innse at du har et problem.  I stedet for å spille kan det være en ide å ta en tur ut for å få frisk luft, slik at hjernen får begynne på nytt.

Sett opp ett budsjett over hvor mye du har tenkt å legge på pengespillene, slik at du alltid ser til at du har penger til overs om du ikke vinner. Bruk bare penger du har råd til å tape. Det er også viktig at man innser at oddsen ikke alltid er med deg, og at du spiller mot teknisk styrte personer som ikke har ett bestemt mønster i sin atferd.

Er du pålest er det enklere for deg å lære deg spillet og dermed også enklere for deg forstå risikoen ved mange av pengespillene.

Privacy Policy