Hopp til innhold

Miljøvennlige fritidsaktiviteter

Jorda er vår

Vi har kapret jordkloden, uten tvil. Vi kan sprenge den om vi ønsker, men det kommer ikke til å skje, alle vil leve videre. Derfor har vi bestått, derfor fortsetter vi utviklingen mens balansen jevnes ut av frykten for døden. Men det er ikke bare bomber og kuler som ødelegger planeten – det er utallige usynlige skader som påføres jordkloden døgnet rundt. Utslipp, gasser, oljeboring, forsøpling og kjemikalier. Det foregår konstant, døgnet rundt, syv dager i uken og femtito uker i året. Det var verre før – takk og lov at mennesker har begynt å tenke seg om, se seg rundt og forandre sine vaner. Jorda er vår, vi er sjefene her, og det er nettopp derfor det er vårt ansvar å bevare den. Akkurat som lederne på et foretak gjør alt de makter for å få ting til å gå rundt, gå bedre, utvikle seg og ansette flere folk. Det er slik vi bør se på jordkloden, og alt starter med DEG!

Aktiviteter som ikke gjør skade

play-starburstVi sier ikke at du må kjøre bilen ut i sjøen eller aldri dra til syden, men mennesker bør forstå at man kan ha det like moro her hjemme, eller ved å ta seg frem på miljøvennlige måter. Det kan være fristende å reise til England i helgen for å ta seg en øl og se på fotball, men de fleste nordmenn ser da på Premier League-kamper i pubene her hjemme? Mange romantikere drømmer seg til Las Vegas og mulighetene som finnes der borte. De utallige spilleautomatene, kortspillene, underholdningen i toppklassen. Kommer du deg frem, vil du dog meget sikkert bli rimelig skuffet. Slitne bygninger, slitne mennesker, stive priser og små gevinster. Så hvorfor i all verden skal man bruke penger for å sitte på lange, kjedelige flyturer som skader miljøet, i hvert fall når man finner enda bedre spill her hjemme i Norge? På nettet har man utallige nettkasinoer som alltid ønsker nordmenn velkommen – jackpottene er langt større enn i Las Vegas, og komforten av din egen stue er det neppe noe som slår. Om du ikke har en bar i nærområdet der du kan titte på sport, er det fullt mulig å streame de fleste kamper rett fra internett og titte hjemme i stedet for å kjøre inn mot byen. Bordspill med familien, teltturer, koselige kvelder med film, brus og kaker – når var sist man tok seg til tid en god aktivitet som renser kroppen og hodet, i stedet for å forurense miljøet?

Klart hode – klare skyer

Vi lever i en teknologisk gullalder, men det er alltid to sider av samme mynt. Ja, det har blitt enklere å ta seg til andre siden av kloden, men til hvilken pris? Fly er langt mindre miljøvennlige enn de verste av verstingbilene! Miljøvennlige fritidsaktiviteter må promoteres, folk må forstå at naturen her hjemme i Norge er like gjestfri som den alltid har vært. Hvorfor ikke ta seg en tur i skogen i stedet for å kjøre rundt i byen på jakt etter underholdning? Eller sykle til jobben? Godt for helsa, godt for miljøet.

Privacy Policy