Hopp til innhold

Miljøvennlige arbeidsplasser

En av de riktig store begivenhetene i 2016 var at Leonardo DiCaprio endelig fikk sin Oscar for beste mannlige hovedrolle. Hollywoodstjernen holdt en spesiell takketale, der han blant annet benyttet denne anledningen til å be folk få øynene opp og ta klimaendringene på alvor, og støtte de lederne i verden som arbeider for miljøet og for rettferdighet. Det er ikke tvil om at vi nå står overfor store, menneskeskapte klimaendringer som gir oss mange utfordringer å løse. En av de viktigste nøklene til løsningen, er miljøvennlige arbeidsplasser. Les om noen av dem her.

Hvordan sparer man miljøet ved å jobbe hjemmefra?

WorkingDet finnes mange jobber man kan utføre hjemmefra. En mengde arbeidsplasser er direkte knyttet til aktivitet på nettet, og kan derfor ganske naturlig utføres hjemme eller delvis hjemme, for eksempel som spillutvikler eller blogger. Her kan du lese tips om hvordan du kan tjene penger på bloggen din. Noen tjener også penger på ulike casinospill, og du kan lese en god Dunder anmeldelse og andre anmeldelser på denne gode siden, dersom pengespill er en interessant, miljøvennlig inntektsmulighet som du vurderer. Du kan også jobbe som freelancer, her finnes det mange forskjellige muligheter etter hva slags kvalifikasjoner du har, og det finnes også enkelte jobber som krever lite kunnskap fra før. Utvilsomt er den største måten du sparer miljøet på ved å velge å arbeide hjemmefra, at du minsker bruk av drivstoff. Kanskje du ikke trenger egen bil i det hele tatt? Videre er en arbeidsplass på nettet ofte uten bruk av store mengder papir eller annet utstyr som må kastes daglig.

Andre miljøvennlige jobber

Jobber kan være både direkte og indirekte miljøvennlige. En sjåfør på en buss som benytter biogass, er en miljøvennlig jobb. Han eller hun jobber på en arbeidsplass med nullutslipp, og bidrar også til at flere bruker kollektivtransport. Men, det er også flere arbeidere som bidrar indirekte til dette, fra billettselgere til mekanikere. Det forskes nå stadig mer på offshore havvind og i denne sektoren blir det muligens mange grønne arbeidsplasser i framtiden. Utbyggingen av vindkraft i Norge skaper også en stor mengde arbeid. En ny trend som også skaper grønne arbeidsplasser er urban dyrkning. Hva med epletrær på takene i Oslo? Dette gir en lokal produksjon av råvarer, som gjør at man sparer miljøet for utslipp forbundet med transport av mat. Inspirert? Leser du Dyrk Byen finner du en mengde tips om hvordan du kan komme i gang med dine egne små prosjekter. Alle som jobber med resirkulering eller gjenbruk av søppel er selvsagt med på å spare miljøet. Byggmestere som jobber med bruk av miljøvennlige materialer og/eller også resirkulerte materialer i byggeprosessen, har grønne arbeidsplasser. Og arbeid med solceller er i høyeste grad en miljøvennlig arbeidsplass – av naturlige årsaker! I Tyskland jobber hele 40.000 personer i solcelleindustrien.

Privacy Policy